جراحی بینی کج یکی از انواع عمل های جراحی بینی است. بینی کج ، بینی است که به به یک طرف خمیده یا کج بوده و از شکل و موقعیت نرمال خود خارج شده است. یک بینی کج، اندکی C شکل یا S شکل می باشد، یا می تواند به طرف چپ یا راست صورت متمایل باشد. برای انجام عمل بینی کج و به دست آوردن بهترین نتایج می توانید به دکتر راضیه یابری بهترین جراح بینی تهران مراجعه کنید. با ما در این مقاله برای آشنایی بیشتر با این عمل زیبایی همراه باشید.
درمان بینی کج
یک بینی کج گاهی در اثر آسیب دیدگی یا ناهنجاری های مادرزادی به وجود می آید. معمولاً کج بودن بینی ناشی از وجود یک سپتوم کج می باشد که در آن ، سپتوم بینی یا دیواره نازک بین دو سوراخ بینی، از موقعیت نرمال خود خارج می شود. برخی بینی های کج، باعث بروز هیچ مشکل پزشکی نمی شوند. کج بودن بینی ، امری طبیعی می باشد. برخی اوقات کج بودن بینی باعث بروز موضوعات عملکردی از قبیل مشکلات تنفسی می شود. درمان یک بینی کج ، به نوع و شدت مشکل بستگی دارد. هیچ روش واحدی برای درمان تمام انواع بینی های کج وجود ندارد. گزینه های درمان گاهی با جراحی بینی کج و گاهی بدون جراحی هستند.
جراحی بینی کج
درمان های جراحی معمولاً برای موارد حاد مورد نیاز می باشند. انواع جراحی ها عبارتند از:
رینوپلاستی زیبایی
رینوپلاستی می تواند شکل و موقعیت استخوان، غضروف و پوست را تغییر دهد. این نوع جراحی بینی کج ، یک روند زیبایی می باشد که با هدف تغییر شکل ظاهری بینی از قبیل اندازه، شکل و تناسب این اندام با سایر بخش های صورت انجام می شود. تحقیقات نشان می دهد که رینوپلاستی یک درمان بسیار موفق برای بینی های کج می باشد. مثل تمام جراحی ها، رینوپلاستی نیز خطراتی از قبیل موادر زیر را بهمراه دارد:
- خونریزی
- عفونت
- واکنش به مواد بیهوشی
- اسکار
رینوپلاستی فانکشنال
جراحی بینی کج فانکشنال شبیه رینوپلاستی زیبایی می باشد. البته، پزشک این جراحی را برای درمان مشکلات عملکردی از قبیل مشکلات تنفسی انجام می دهد.
سپتوپلاستی
اگرچه جراحی بینی کج بر روی بخش بیرونی بینی تمرکز می کند، ولی در سپتوپلاستی، سپتوم که در داخل بینی قرار دارد، درمان می شود. افراد دارای سپتوم کج، معمولاً برای صاف کردن بینی کج خود، و برای خلاص شدن از شر هرگونه انسداد در مسیرهای عبور هوا در بینی، به سپتوپلاستی نیاز دارند.
نمونه جراحی بینی در تهران با دکتر راضیه یابری
درمان های غیر جراحی بینی کج
در موارد دارای شدت کمتر در بینی کج، پزشک، گاهی نخست فیلرهای بافت نرم را که یک گزینه درمان بدون جراحی می باشد، توصیه می کند. فیلرها شامل تزریق مواد در بافت های نرم بینی می باشند. این فیلرها ، نواحی از بینی را که بدشکل بوده و در موقعیت ناهنجار قرار دارد، پر کرده و بدین ترتیب، کج بودن بینی را پنهان می کنند. فیلرهای بافت نرم، در مقایسه با جراحی بینی کج برای برخی افراد، گزینه جذاب تری محسوب می شوند، چون:
- حداقل تهاجمی هستند.
- هزینه آنها در مقایسه با جراحی، کمتر است.
- به زمان ریکاوری کمتری نیاز دارند.
- خطر بالقوه کمتری از قبیل واکنش به بیهوشی، به همراه دارند.
ورزش کردن
برخی افراد و وب سایت ها ادعا می کنند که ورزش کردن می تواندانحراف بینی را درمان کند. در برخی از ورزش ها از ابزاری برای دستیابی به نتایج، استفاده می شود. با این وجود، هیچگونه شواهد علمی مبنی بر تاثیر گذار بودن ورزش برای درمان بینی کج وجود ندارد. تغییر موقعیت استخوان ها یا غضروف از طریق ورزش، غیر ممکن است. تنها جراحی بینی کج توسط بهترین جراح بینی تهران ، می تواند چنین تغییر موقعیتی را انجام دهد.
علل بینی کج
یک بینی کج، در اثر وجود مشکلاتی در استخوان ها، غضروف یا دیگر بافت های بینی یا در اثر کج بودن سپتوم ایجاد می شود. علل بالقوه بینی کج شامل موارد زیر می باشد:
ناهنجاری های مادرزادی
علل احتمالی کج بودن مادرزادی بینی شامل موارد زیر می باشد:
- ناهنجاری های مادرزادی سپتوم بینی
- توده ها یا برآمدگی های مادرزادی بر روی بینی
- تنگی مجرای منافذ گلابی شکل یا انسداد سوراخ های استخوانی بینی
- گاهی کج بودن بینی با لب شکاف خورده یا کام شکاف خورده توام می باشد
- گاهی بدشکلی های سپتوم بینی در طول وضع حمل اتفاق می افتد.
آسیب دیدگی
ضربه ای که باعث آسیب دیدن بینی شود، می تواند باعث از جا درآمدن استخوان ها و غضروف بینی شود. انواع آسیب دیدگی هایی که معمولاً باعث کج شدن بینی و نیاز به جراحی بینی کج می شود، شامل مواردی است که در طول تصادف خودرو یا در ورزش های برخوردی، حادث می شود. گاهی اوقات ضربه خوردن بینی در دعوا نیز دلیل کج شدن آن محسوب می شود.
سپتوم کج
در این نوع بینی کج، سپتوم بینی به یک طرف متمایل است. این انحراف می تواند باعث انسداد یک طرف بینی شده و مشکلاتی از قبیل درد، خونریزی بینی، و مشکلات تنفسی را ایجاد نماید.سپتوم کج بسیار رایج بوده و تقریباً 80 درصد افراد، دارای درجه ای از انحراف در سپتوم هستند.
اقدامات لازم قبل از جراحی بینی کج
- بعد از اینکه تصمیم به جراحی بینی تان گرفتی انواعی از اقدامات وجود دارد که می بایست انجام دهید از جمله این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره کرد.در مورد انتخاب جراح بینی صحبت کردیم اما اقدامات پیش رو نیز احتیاج می باشد.
- حتما پیش از جراحی مصرف داروهایی که پزشک به شما در مورد انها تذکر داده است را متوقف کنید.
- مصرف سیگار والکل را دو هفته پیش از جراحی متوقف کنید.
- به دلیل اینکه قرار است تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرید باید مدت زمان 8 ساعت پیش از جراحی را ناشتا باشید و چیزی نخورید و ننوشید.
- هیچ گونه آرایشی نباید بر روی صورتتان باشد.
- نتایج آزمایشات پیش از عمل را حتما به همراه خود بیاورید.
روش های جراحی بینی کج
- جراحی بینی باز: در حین این پروسه برشی بر روی پوسه و در ناحیه کلوملا ایجاد می شود در انتها بعد از پروسه جای اسکار در ان ناحیه باقی می ماند که بعد از انجام مراقبت های بعد از جراحی بسیار کمرنگ و محو خواهد شد.
- جراحی بینی بسته: برش های بینی همگی داخل سوراخ های بینی هستند و جراحی از این طریق انجام شده و در نهایت بخیه های داخلی زخم ها را می بندد.
آیا برای اینکه کجی بینی برطرف شود باید استخوان شکسته شود؟
برای اینکه بینی کج را صاف کنند جراح نیاز به انجام دادن انواعی از فعالیت ها دارد.معمولا متقاضیان این جراحی علاقه مند هستند که تیغه بینی آنها نیز کاملا صاف شود بعد از این فرآیند بینی ظاهری پهن پیدا می کند اما برای اینکه بینی باریک شده و ظاهر زیباتری را پیدا کند،در این حالت باید برخی از استخوانهای بینی توسط جراح شکسته و تغییر شکل داده شوند.
درمان کجی بینی بدون عمل
در برخی از موارد پزشکان با صلاح دید خود می توانند به جای استفاده از روش جراحی بینی کج از سایر روش های غیر تهاجمی برای درمان این مشکل استفاده کنند. البته که انجام چنین روش هایی نتایج ماندگاری ندارد اما برای کسانی که امکان انجام عمل های تهاجمی را ندارند بسیار مناسب و موثر خواهد بود.
درمان کجی بینی با ماساژ
یکی از سوالات پر تکراری که بیماران از ما می پرسند این است که آیا می توان کجی بینی را با ماساژ دادن درمان و رفع کرد. در این خصوص باید بگویم که استخوان بینی با افزایش سن افراد مستحکم شده و دیگر انعطاف پذیری زمان کودکی را ندارد. از همین رو شما نمی توانید با ماساژ دادن بینی تغییری بر روی فرم بینی به وجود آورید و کجی بینی را اصلاح کنید.
علت کج شدن نوک بینی بعد از عمل زیبایی
یکی از موارد شایع کج دیده شدن بینی بعد از انجام جراحی بینی کج یا جراحی زیبایی بینی مربوط به نوک بینی است. از آن جایی که تراکم غضروف در این ناحیه بسیار زیاد می باشد ، تقارن سوراخ های بینی و کج نبودن آن کار پیچیده ای به حساب می آید و نیاز به دقت و ظرافت بسیار زیادی دارد. در نتیجه درمان کج شدن نوک بینی بعد از انجام عمل جراحی نیز دشوار تر از اعمال تغییرات اولیه می باشد. به خاطر اهمیت بسیار زیادی که این موضوع دارد بهتر است از یک جراح بینی مجرب و متبحر برای رفع مشکلات ظاهری بینی خود کمک بگیرید تا بعد از انجام فرایند با مشکل خاصی مانند کجی بینی رو به رو نشوید.
بهتر است بدانید که جراحی ترمیمی بینی همواره سخت تر و حساس تر از جراحی اولیه بینی می باشد و از طرفی هزینه های بیشتری را نسبت به آن از زیباجو طلب می کند.